Kodak CEO Jeffrey J. Clarke stapt op

De Raad van Bestuur van Eastman Kodak Company heeft met onmiddellijke ingang de benoeming van Jim Continenza als nieuwe CEO van de onderneming aangekondigd. Continenza, die sinds 2013 voorzitter is van de Raad van Bestuur van Kodak, zal zijn functie als voorzitter van de Raad van Bestuur voortzetten, en tegelijkertijd de verantwoordelijkheden op zich nemen van Jeffrey J. Clarke, die na bijna vijf jaar aftreedt als Chief Executive Officer.

Continenza (56) heeft als voorzitter van de Raad van Bestuur leiding gegeven aan de inspanningen van de onderneming om haar kapitaalstructuur te verbeteren, strategische fusies en overnames uit te voeren, en investeringen in groeimotoren te stimuleren. Hij brengt robuuste ervaring en een bewezen staat van dienst mee, en begeleidt verschillende toonaangevende, innovatieve technologiebedrijven door middel van transformaties.

Continenza zei: “Ik ben opgewonden om op de strategische visie van onze Raad van Bestuur voort te bouwen en een integraal onderdeel te worden van de dagelijkse activiteiten, aangezien het bedrijf zijn eerder aangekondigde initiatieven blijft uitvoeren. Ik wil Jeff bedanken voor zijn sterke leiderschap en ik ben optimistisch over de toekomst van Kodak gezien ons team, onze troeven en de kansen die voor ons liggen.”

Voormalig CEO Jeffrey J. Clarke voegde hieraan toe: “Het was een voorrecht om Kodak te leiden tijdens een overgangsperiode, en ik ben blij dat ik het bedrijf na de uitvoering van de overeenkomst in een sterke positie kan achterlaten om onze Flexographic Packaging Division te verkopen. De Raad van Bestuur en ik waren het erover eens dat het nu tijd is om de teugels in handen te geven aan nieuw leiderschap, en ik ben ervan overtuigd dat Jim de juiste leider is om het bedrijf naar de volgende fase van zijn transformatie te brengen.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK