Kickstarter haalt meer dan 100 miljoen dollar op voor publishing projecten

Kickstarter PublishingSinds 2009 heeft crowdfundingplatform Kickstarter meer dan 100 miljoen dollar opgehaald voor publishing projecten. Die projecten variëren van stripverhalen tot lijvige romans en van serieuze journalistieke projecten tot podcasts. Niet alleen schrijvers gebruiken Kickstarter om hun pennenvruchten op de markt te brengen, maar ook uitgevers en grafische bedrijven haken in op deze trend.

Kickstarter wordt niet alleen ingezet om nieuwe uitgaven te realiseren, maar is ook een geliefde manier om herdrukken te maken. Toppers zijn The Lost Poems of Pablo Neruda, dat maar liefst 103.000 dollar ophaalde en Black, een graphic novel waarin alleen afro-americans over super powers beschikken.

De succes rate voor een publishing project is ongeveer 30%, maar waard om eens te proberen als andere manieren van publiceren niet lukken. Kickstarter heeft voor publishing nog een paar extra voordelen, je bent verzekerd van een minimumoplage en je hebt al een schare fans opgebouwd voor het project gerealiseerd is. Een schare die je kan helpen met hun social netwerk om nog meer lezers te vinden.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK