Joh. Enschedé stapt in de wereld van NFT’s

Koninklijke Joh. Enschedé, de 320 jaar oude Nederlandse drukkerij gespecialiseerd in bankbiljetten, postzegels, accijnszegels, paspoorten en visa, werkt samen met PROxID en Concordium om de wereld van beveiligd drukwerk, NFT’s en de metaverse met elkaar te verbinden.

Joh Enschede Nft

De Nederlandse softwareontwikkelaar PROxID bouwt een NFT-platform op de layer-1 blockchain met het geïntegreerde ID-framework van de Zwitserse stichting Concordium, een marktleider in het beveiligen van digitale activa via de ID-laag. De samenwerking biedt verzamelaars een nieuw platform om hun waardevolle objecten te verzamelen en te verhandelen, zonder afbreuk te doen aan het unieke karakter van het origineel, evenals een geheel nieuw te ontdekken speelveld buiten de fysieke wereld. In de digitale wereld zullen verzamelbare bankbiljetten en postzegels corresponderen met Non-fungible tokens -NFT’s- die dienen als eigendomsgarantie en leveringsbewijs. Zo kunnen ze wereldwijd worden verhandeld op het beveiligde platform en in de metaverse.

Gelmer Leibbrandt, CEO bij Koninklijke Joh. Enschedé: “Onze visie is: om bij te dragen aan een wereld zonder namaak en fraude. Met de eindeloze mogelijkheden van de gereguleerde blockchain gaan we een nieuwe fase in en een nieuw tijdperk voor ons bedrijf. We voegen hiermee ook een zeer sterke en overtuigende beveiligingslaag toe aan ons hoogwaardig beveiligde drukwerk. Met de unieke, veilige en zeer verzamelbare NFT’s en Koninklijke Joh. Enschedé als een van ’s werelds bekendste onafhankelijke drukkerijen van beveiligd drukwerk, zal dit zeker veel geïnteresseerden in NFT’s en toepassingen in de metaverse aanspreken.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK