Is zelf niet produceren de grote megatrend?

Dat zegt Richard van Hoorn in zijn laatste column bij Printmatters. Hij baseert zijn uitspraak op de bele gesprekken die hij had met een ‘aantal grafici’.

Richard Van Hoorn

De oude drukwerkmakelaar (voor van Hoorn bestempeld als printmanager 1.0) speelde een rol als fysieke bemiddelaar tussen drukkerij en opdrachtgever.

De printmanager 2.0 voegt waarde toe volgens van Hoorn. Waar die precies uit bestaat, wordt niet keihard duidelijk, het is vooral een mengvorm van creativiteit, kennis van processen en materialen en natuurlijk een goed zicht op de markt van aanbieders.

Van Hoorn zegt dat we trots kunnen zijn op de printmanager 2.0

Oordeel zeef of dit echt een megatrend is, door het lezen van het artikel bij Printmatters.

foto: website Richard van Hoorn

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK