Intuit neemt Mailchimp over

Intuit, een wereldwijde technologieplatform dat TurboTax, QuickBooks, Mint en Credit Karma maakt, kondigde op 13 september jl. aan dat het heeft ingestemd met de overname van Mailchimp, een wereldwijd customer engagement en marketing platform voor groeiende kleine en middelgrote bedrijven.

Intuit Mailchimp

De geplande overname van Mailchimp staat voor ongeveer
12 miljard dollar in contanten en aandelen. Mailchimp biedt Intuit schaalbare (AI) technologie en een wereldwijd klantenbereik. Kleine en middelgrote bedrijven hebben straks de mogelijkheid om hun klantgegevens van Mailchimp te combineren met de aankoop-
gegevens van QuickBooks, om de bruikbare inzichten te verkrijgen die ze nodig hebben om te groeien en hun bedrijf met vertrouwen te runnen.

Mailchimp werd in 2001 opgericht in Atlanta in de VS, en is begonnen met oplossingen voor e-mailmarketing. Het bedrijf is uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van customer engagement en marketingautomatisering en wordt gevoed door een geavanceerde AI-gedreven technologiestack. Het klantenbereik is 13 miljoen totale gebruikers wereldwijd, met 2,4 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en 800.000 betaalde klanten; met 50 procent van de klanten buiten de VS. Ook in Nederland gebruiken veel bedrijven Mailchimp voor met name e-mailmarketing. Overigens is gebruik van het programma na het vervallen van de Privacy Shield in 2020 niet meer AVG proof, omdat de servers van het bedrijf buiten EU-grenzen staan. Dat betekent dat persoonsgegevens (e-mail-
adressen) onrechtmatig buiten de EU worden doorgegeven.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK