In 2022 daalde papierproductie meer dan tijdens Covid

Volgens Cepi daalde de Europese papierproductie in 2022 sneller dan tijdens Covid. Het verbruik daalde met 3,5%, terwijl de productie met 6,5% daalde. De daling in papier en karton is waarschijnlijk het gevolg van worstelende economieën en fabriekssluitingen in het hele continent.

Papier Productie

In veel sectoren daalde het verbruik met dubbele cijfers. Bovendien waren er eind 2023 23 fabrieken minder dan een jaar eerder, met 21 karton- en papiermachines minder. De grootste daling vond volgens Cepi plaats in de sector gecoate mechanische producten met een productiedaling van 19,5% tot 3,57 miljoen ton.

Bron: CEPI

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK