Iconische brushes van Keith Haring beschikbaar bij Adobe

Adobe komt met een collectie digitale brushes aan die een ode brengen aan het erfgoed van visionair Keith Haring. Deze nieuwe collectie maakt deel uit van een initiatief van Adobe om historische artistieke instrumenten te herstellen en beschikbaar te maken voor de nieuwe generatie creatievelingen. Dit initiatief lanceerde voor het eerst in 2017 met de digitale reproductie van de brushes van Edward Munch, en voortgezet in 2018 met de Lost Alphabets van Bauhaus Dessau.

2391 Fbec56aa0269cf26bbc099a80fef9899In samenwerking met de Keith Haring Foundation en bekroonde Photoshop brush maker Kyle T. Webster, komen de brushes beschikbaar in Adobe Creative Cloud voor Fresco en Photoshop gebruikers wereldwijd.

Als onderdeel van de legendarische New York kunstwereld in 1980, was artiest en activist Keith Haring beroemd voor zijn unieke stijl en kenmerkende motieven. De kunst die hij maakte was zijn antwoord op het leven en de wereld om hem heen, en toonde de diverse thema’s en uitdagingen waar hij mee te maken kreeg. Hij legde de nadruk onder andere op het belang van onderlinge gelijkheid tot het verspreiden van vreugde door middel van muurtekeningen bij kinderziekenhuizen. Ook na zijn dood laat zijn levendige werk zien hoe kunst de noodzaak van positieve culturele en maatschappelijke verandering kan benadrukken.

Om zijn nalatenschap te vieren hebben Adobe en de Keith Haring Foundation een dynamische en levendige collectie digitale brushes uitgebracht, geïnspireerd op zijn signature tools – Chalk, Marker, Spray Paint, Felt Tip, Acrylverf, Dripping Paint en Sumi Ink. Mensen van over de hele wereld zijn uitgenodigd om ze te gebruiken en de geest van Haring na te bootsen om kunst te creëren voor positieve verandering.

“We willen de beperkingen opheffen en de grenzen van de creativiteit verleggen door kunst te gebruiken als inspiratiebron en aanjager van positieve verandering, net zoals Keith Haring dat deed”, zegt Simon Morris, Senior Director of Marketing bij Adobe. “Dit streven is relevanter dan ooit in deze tijd; onze hoop is dat we door mensen te inspireren met de tools van de meesters en het idee van ‘Creativiteit voor iedereen’ te vieren, iedereen met een verhaal in staat kunnen stellen om uit te drukken hoe zij de wereld zien op uitdagende en onverwachte manieren.”

“Een van Keith Haring’s ambities was, om kunst te creëren die op grote schaal aanspraak heeft met een breed publiek. Het kunstwerk dat Haring creëerde overstijgt grenzen, culturen en demografie, en is universeel toegankelijk”, aldus David Stark, trustee van de Keith Haring Foundation en voorzitter van Artestar. “We zijn altijd op zoek naar manieren om Keith Haring aan een nieuwe generatie voor te stellen en daarmee nieuwe en unieke verhalen te vertellen. Met de digitale brushes van Adobe hoopten we het analoge materiaal dat Haring gebruikte te vertalen naar digitale tools, en deze uit handen te geven aan creatievelingen om hun eigen verhaal te vertellen. De resonantie van Haring’s boodschap en zijn lijn uit het verleden sluit aan bij ons collectieve heden. We zien hoe zijn kunst op de dag van vandaag nog heel relevant is, en hoe kunst en artiesten blijven inspireren om onze wereld te veranderen en vorm te geven”.

Mensen worden aangemoedigd om hun nieuw gecreëerde kunstwerk te delen en positieve veranderingen te promoten op sociale media, door gebruik te maken van #adobeXkeitharing en #contest. Maximaal acht winnaars ontvangen $5.000 (of het equivalent van de lokale valuta), een Creative Cloud-lidmaatschap van een jaar en hebben de kans om te worden opgenomen in Adobe MAX, Behance Ps & Fresco-pagina en op Adobe.com.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK