HP en KBA komen met inkjetpers voor verpakkingen

hpkbaHet is één van de eerste vruchten van de samenwerking tussen (offset)persenbouwer KBA en printgigant HP; de HP T1000 Simplex Colour inkjet rotatiepers. De machine is bedoeld voor het bedrukken van golfkarton verpakkingen. Het verschil met traditionele (offset)persen is dat deze inkjetpers variabel (voorbe-)drukken van golfkarton mogelijk maakt. Elk doosje kan dus in principe een unieke bedrukking hebben. De inkjet-verpakkingspers draait met een snelheid van 183 meter per minuut en kan 30.000 m2 per uur bedrukken. Naar eigen zeggen is dit een doorbraak in de markt voor het (be)drukken van kleinere en middelgrote oplage golfkartonverpakkingen.
Bron: printcan

Lees ook: Production Inkjet is ‘disrupting the future’ van de grafische industrie

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK