HP bant ontbossing uit met duurzaam papier

HP bantHewlett Packard (HP) wil in 2020 ontbossing volledig hebben gebannen uit zijn productketen door ondermeer duurzaam papier in te zetten.

HP zegt deze ambitie te behalen door alle papierproducten voor bijvoorbeeld printers en papierverpakkingen te verkrijgen uit duurzaam gecertificeerde of gerecyclede bronnen.

Het concern geeft de voorkeur aan papier dat door het Forest Stewardship Council (FSC) is gecertificeerd als producten afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Dit initiatief sluit aan bij de ambities van HP om de gevolgen van klimaatverandering te voorkomen.

In 2015 is het Amerikaanse techbedrijf er in geslaagd om vijf datacenters in Texas van duurzame stroom te voorzien. Hiervoor heeft HP een overeenkomst gesloten met SunEdison voor de aankoop van de stroomopbrengst van 112 megawatt aan windturbines. Mede dankzij dit initiatief heeft HP de CO2-voetafdruk in 2015 met 11 procent gereduceerd ten opzichte van het jaar 2014.

 

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK