Heidelberg verkoopt deel fabrieksterrein

Voor 50 miljoen euro heeft Heidelberg in Wiesloch-Walldorf 130.000 vierkante meter van het in totaal 840.000 vierkante meter tellende fabriekscomplex verkocht.

Heidelberg Wiesloch Walldorf
foto: website Heidelberg

De nieuwe eigenaar is de VPG Group (met hoofdkantoor in België) die er een ‘industrieel park’ van wil maken. Op termijn zal daar nog eens 140.000 vierkante meter bijkomen, waarmee het bedrijf de totale bedrijfsruimte met ca. 32% wil gaan reduceren.

CEO Rainer Hundsdörfer zei dat het geheel effectiever zal worden ingericht, daarbij nog meer rekening houdend met de corona-maatregelen.

Ook deze verkoop past in het plan flink in de kosten te snijden. Alle maatregelen hebben tot nu 200 miljoen euro opgeleverd. De verkoop van ‘press chemicals’ aan Druck Chema, het CERM MIS in augustus en de label divisie Gallus. Binnen deze deal is echter vertraging opgetreden. Benpac in Zwitserland zou Gallus overnemen, maar laat weten het over een aantal details niet eens te kunnen worden. Heidelberg zegt dat Benpac de reeds gemaakt afspraken niet nakomt.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK