Heidelberg verkoopt deel fabrieksterrein

Voor 50 miljoen euro heeft Heidelberg in Wiesloch-Walldorf 130.000 vierkante meter van het in totaal 840.000 vierkante meter tellende fabriekscomplex verkocht.

Heidelberg Wiesloch Walldorf
foto: website Heidelberg

De nieuwe eigenaar is de VPG Group (met hoofdkantoor in België) die er een ‘industrieel park’ van wil maken. Op termijn zal daar nog eens 140.000 vierkante meter bijkomen, waarmee het bedrijf de totale bedrijfsruimte met ca. 32% wil gaan reduceren.

CEO Rainer Hundsdörfer zei dat het geheel effectiever zal worden ingericht, daarbij nog meer rekening houdend met de corona-maatregelen.

Ook deze verkoop past in het plan flink in de kosten te snijden. Alle maatregelen hebben tot nu 200 miljoen euro opgeleverd. De verkoop van ‘press chemicals’ aan Druck Chema, het CERM MIS in augustus en de label divisie Gallus. Binnen deze deal is echter vertraging opgetreden. Benpac in Zwitserland zou Gallus overnemen, maar laat weten het over een aantal details niet eens te kunnen worden. Heidelberg zegt dat Benpac de reeds gemaakt afspraken niet nakomt.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK