Handschoentaal

Ingenieurs aan de Universiteit van Californië San Diego hebben een slimme handschoen ontwikkeld, die het alfabet van de Amerikaanse gebarentaal draadloos vanuit tekst vertaalt en een virtuele hand bestuurt om de gebaren te maken. Het apparaat, welke ingenieurs de “Handschoentaal” noemen, is gebouwd voor minder dan $ 100 met behulp van rekbare en geprinte elektronica die goedkoop, commercieel verkrijgbaar en makkelijk te monteren is. Een prachtige vinding om mensen, die de gebarentaal niet beheersen, te laten communiceren met doven en slechthorenden.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK