Hallmark wint iF-award voor sound branding

Online wenskaarten leverancier Hallmark heeft haar merk naar een audio identiteit vertaald. Het gaat om een onderscheidend geluidsmerk waarin hun merkwaarden in muziek vertaald zijn. De nieuwe sound van Hallmark is uit 11.000 inzendingen uit 56 landen bekroond in de categorie Sound Branding.

De 133-koppige jury, bestaande uit onafhankelijke experts van over de hele wereld, werd overtuigd door de innovatieve wijze waarop TAMBR een combinatie wist te leggen tussen AI, data en muzikale creativiteit. “Hallmark begrijpt als geen ander hoe belangrijk waardevolle relaties zijn. Met onze wenskaarten inspireren we om weer echt contact te zoeken met de mensen om ons heen. Om die reden waren we op zoek naar een muzikale identiteit die als een echte uitbreiding van ons merk zou kunnen werken”, vertelt Jan-Willem Koch, Managing Director Continental Europe Hallmark. “We waren aangenaam verrast door de duidelijke en effectieve manier waarop TAMBR ons door het proces heeft geleid. Gedegen onderzoek, data en muzikale expertise gecombineerd!”

Hallmark Sound

Willemijn van Hussen, Commercieel Directeur TAMBR: “We benaderen onze sonic branding-trajecten altijd heel strategisch, waarbij we datagedreven onderzoek naar merkassociaties combineren met creativiteit en muzikale expertise. Zo wordt het eindproduct écht kenmerkend, uniek en passend bij wat het merk wil uitstralen. En dat is bij Hallmark goed gelukt.”

De iF DESIGN AWARD is sinds 1954 een erkend kwaliteitskeurmerk voor uitstekend design. De award is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld. Het beloont designprestaties in alle disciplines: product-, verpakkings-, communicatie- en service-design, architectuur en interieurontwerp, alsook professioneel concept, gebruikerservaring (UX) en gebruikersinterface (UI).

Meer informatie over de winnende inzending is te vinden op de website van iF en TAMBR.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK