Grow Up! Schoolagenda’s uit de jaren 50 tot nu

School agenda_s_1Plaatjes van pop- en filmsterren, gesprekken met klasgenoten, tekeningen, spreuken, hartjes etc maar ook: huiswerk, lesroosters en cijferlijsten. De schoolagenda vertelt ons wat er in het hoofd van de scholier omgaat. De tentoonstelling Grow Up! schetst aan de hand van schoolagenda’s een beeld van de opgroeiende jeugd van de jaren ’50 tot nu.

De producenten van schoolagenda’s, spelen hier handig op in en ontwikkelen schoolagenda’s die aansluiten op de wensen van de jeugd. Aanvankelijk zijn dat algemene agenda’s met veel plaatjes van popsterren en reclames van verschillende fabrikanten.

De jeugd op haar beurt blijft de agenda’s aanvullen met eigen plaatjes. Grow Up! toont de roerige tienerjaren in al zijn kleur en verscheidenheid te zien in het Nationaal Onderwijsmuseum te Dordrecht.

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK