Grote potentie 3D-printwebshops

Webshops gespecialiseerd in 3D-geprinte artikelen staan in ons land voor enorme groei. Dat voorspelt ABN AMRO. Harde omzet- en productiecijfers uit Nederland zijn volgens de bank niet te geven. De aanname is echter ‘legitiem op basis van de flinke groeicijfers op alle deelgebieden van 3D-printing’.
3D printInternationaal hebben de 3D-webshops en servicebureaus in 2012 zo’n zeshonderd miljoen euro omgezet. Dat is een plus van 26 procent ten opzichte van een jaar eerder. Door de stijgende interesse van consumenten, ruimere toepassingen en meer en goedkopere grondstoffen verwacht de bank dat deze groei in hetzelfde tempo aanhoudt. In 2015 zou de omzet dan ruim 1,2 miljard euro bedragen.

Specialisten kunnen profiteren van een aantal consumententrends die samenkomen in 3D-printing, zoals de hang naar persoonlijke aandacht, authenticiteit, ambachtelijkheid en customizing.
Tot nu toe zijn grote Nederlandse bedrijven hooguit alert op de ontwikkelingen rond driedimensionaal printen. Ze spelen nog niet actief in op de groeiende vraag naar 3D-artikelen. Daarin verschillen de retailers van hun Amerikaanse of Britse collega’s. Supermarktketen Tesco en warenhuis Selfridges willen bijvoorbeeld 3D-printers in de winkels plaatsen. McDonald’s speelt met het idee om printers in de restaurants in te zetten, zodat klanten ter plekke hun Happy Meal-poppetje kunnen printen.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK