Groei digitale advertenties

onlineGoed nieuws voor mediabedrijven: organisaties voeren hun advertentiebestedingen voor volgende jaar weer op. Dat geldt dan met name voor opkomende markten en voor digitale media.

Zakenwebsite z24.nl meldt deze conclusie op basis van publicaties in The Wall Street Journal en de Financial Times. Deze kranten baseren deze prognose op basis van de ontwikkeling van de advertentieportefeuilles van de grootste mediabureaus wereldwijd. Vooral opkomende markten zijn in trek, maar ook voor Europa wordt een groei van 1,9 procent in de advertentiebestedingen verwachten. De mediabureaus voorspellen deze groei vooral in online adverteren. Met een groei van 15 procent wereldwijd blijft online winnen van gedrukte uitgaven in 2014, aldus ZenithOptimedia op z2.nl.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK