Gratis online evenement: FuturePrint Virtual Summit

De bekende Fespa-organisatoren Marcus Timson en Frazer Chesterman organiseren een gratis online evenement van drie dagen. De FuturePrint Virtual Summit

Als reactie op de huidige crisis in de wereld kondigt FM Future de eerste FuturePrint Virtual Summit (2-4 juni 2020) aan. Gratis voor alle aanwezigen en deelnemers. Het doel van de top is: om een online platform te bieden om de internationale printindustrie te verbinden, het delen van kennis, waardevolle netwerken, product- en service updates te faciliteren en de inspiratie en ondersteuning te bieden om het bedrijfsleven te stimuleren tijdens en na deze zeer uitdagende periode.

#StaySafeStayConnected

Co-Directeur Marcus Timson begint: “In maart lanceerde FuturePrint een serie webinars voor april onder het thema: ‘Stay Safe, Stay Connected’, en deze wekte enige verrassende belangstelling op. We dachten dan ook dat we dit niet zouden uitbreiden om meer inhoud te bieden over een breder spectrum van drukwerk. Onze gedachte is, dat we deze waarde simpelweg willen uitbreiden en versterken, en zo de markt willen helpen om verbinding te maken en toegang te krijgen tot enig kwaliteitsinzicht, geleverd door experts, leiders en andere professionals en partners binnen de sector – op een moment dat we het allemaal het meest nodig hebben.”

Co-directeur Frazer Chesterman vervolgt: “Het coronavirus heeft een enorme impact gehad op face-to-face-gebeurtenissen over de hele wereld. Wij, FM Future, maken deel uit van de evenementengemeenschap en we kunnen zien dat een aantal van onze eventcollega’s in verschillende sectoren al gebruik hebben gemaakt van verbazingwekkende virtuele technologie, om hun gemeenschappen bij elkaar te houden. Omdat we al bijna 20 jaar deel uitmaken van de printindustrie en we zulke grote netwerken hebben, bevinden we ons in een unieke positie om deze virtuele technologie te gebruiken om de printgemeenschap te helpen verbonden te blijven, en ervoor te zorgen dat we goede ideeën en geweldige technologie delen. En wat belangrijk is, we vonden het cruciaal dat dit een ‘free to participate and attend’ initiatief was, om ervoor te zorgen dat elk bedrijf zonder verdere financiële druk kon deelnemen.”

Graham Kennedy, Ricoh Europe, is een strategische partner voor FuturePrint en legt uit: “We moeten als industrie bij elkaar komen en deze dateline is nuttig, want tegen die tijd hebben we vast meer duidelijkheid over de richting die we op moeten gaan. De markt heeft de afgelopen weken een schok gehad en tot op zekere hoogte heb ik het gevoel dat we allemaal onze gedachten aan het verzamelen zijn om te begrijpen wat dit betekent om verder te gaan. De FuturePrint Virtual Summit, die plaatsvindt van 2 tot 4 juni, zal ons een echt nuttig platform bieden om verbinding te maken en te luisteren naar de nieuwste inzichten, maar ook om een aantal van de projecten en innovaties waaraan wordt gewerkt met elkaar te delen. We kijken uit naar het positieve resultaat.

Hoe zal het worden gestructureerd?
3 dagen, 3 printsectoren die plaatsvinden van 2 tot 4 juni en die bestaan uit vooraf opgenomen en live sessies.

De top zal onder andere gaan over: Commercial Print, Wide Format Print, Industrial Print en Packaging.

Wat voor soort formaat, hoe zal het werken?
Webinar Panelbesprekingen.
Interviews en gesprekken bij het haardvuur.
Korte presentaties.
Virtuele Koffie en Netwerken.

Collaboratief, niet commercieel
Ben Dodson, Managing Director van het toonaangevende grafische marketing- en PR-bedrijf, Maatwerk en ondersteunende partner, vervolgt: “Frazer, Marcus en ik hebben in de loop der jaren in verschillende projecten samengewerkt. In deze ongekende tijden waarin we van ons werk worden verwijderd, is ons vermogen om face-to-face met elkaar in contact te komen verminderd, maar de noodzaak om te leren, inzicht te krijgen, te helpen en te onderwijzen blijft bestaan. Deze huidige crisis zal tijdelijk zijn, maar is desalniettemin belangrijk. Dit initiatief zal een virtuele plek bieden waar mensen kunnen komen om te leren, te netwerken en in en uit panel- discussies, interviews en presentaties te duiken.

Belangrijk is dat de top niet bedoeld is om te profiteren van de evenementen of beurzen die niet in 2020 konden plaatsvinden – vandaar dat het voor iedereen gratis is – maar om een eenmalige bron van hulp te zijn om ideeën te stimuleren en het bedrijfsleven in staat te stellen om vandaag de dag kritische veranderingen door te voeren, of om slimme plannen te maken voor een succesvolle herstart zodra het leven weer normaal is.”

Wat voor soort investering is nodig?
Voor de deelnemers zijn er geen kosten en geen andere financiële investeringen dan de tijd van de mensen.

Waarom?
De markt staat onder druk, dus deze virtuele top is bedoeld om te helpen, en daarom is er geen financiële barrière om mee te doen, want het is voor iedereen gratis. Het is niet uit winstbejag.

We vragen de deelnemers echter wel om hun deelname zelf te promoten! We vragen de mediapartners wel om met hun gemeenschap te communiceren over het evenement.

Natuurlijk willen we mediapartners hebben en waar mogelijk willen we mediapartners betrekken bij de hosting van panels en discussies. En we willen leiders op het gebied van printtechnologie, drukkers, consultants, bureaus, ontwerpers en andere deelnemers erbij betrekken.

De geest en het doel van dit evenement is: dat er wordt samengewerkt.

Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen, te spreken, te ondersteunen of informatie in te winnen, schrijf u dan hier in en maak duidelijk wat uw interesse in het evenement is.

Inschrijven kan via deze link: https://futureprint.tech/futureprintvirtualsummit

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK