Graphius breidt flink uit met apparatuur in 2022

Graphius is een Belgische onderneming, gespecialiseerd in tijdschriften, catalogi, brochures en boeken. Voor 2022 heeft het bedrijf met vestigingen in België en Frankrijk flinke uitbreidingsplannen op het gebied van perscapaciteit, maar vooral ook op het gebied van automatisering.

Logo Graphius

Op de website van het bedrijf staat een compleet lijstje van de plannen voor 2022. Voor Gent en Parijs is gekozen voor de Heidelberg XL 106–8 kleurenpers met laktoren. Verder twee volautomatische naaistraten voor beide vestigingen. Daarbij worden deze voorzien van ‘robotarmen’, die de afgewerkte boeken op pallets stapelt. In Gent en Brussel worden bovendien volautomatisch snijlijnen geïnstalleerd.

Om aan de toenemende vraag naar hoogkwalitatieve foliestempeling op hardcover boeken te voldoen, werd in november een nieuwe foliestempelmachine geïnstalleerd. Deze machine laat ons toe om in éénzelfde doorgang tweemaal te stempelen. Dit resulteert in een heel mooie dekking en zorgt ervoor dat ook fijnere tekst op materialen, zoals linnen, kan worden aangebracht. Kortom, foliestempeling van het allerhoogste kwaliteitsniveau.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK