Gevolgen uitslag verkiezingen: publieke omroepen nu al bang

Het is nog geen dag na de verkiezingen en de publieke omroepen uiten al grote zorgen over hun voortbestaan. PVV wil volledig af van het publieke bestel, VVD wil (al dan niet fors) bezuinigen en NSC wil in ieder geval één net van de buis halen.

Npo Logo

Natuurlijk moet je met publiek geld kritisch kijken naar de publieke omroepen. Kijken naar het primaire doel, de hoeveelheid mensen die echt nodig zijn en natuurlijk ook het aantal RTV kanalen. Daarnaast de mate van de commerciële positie die het publieke bestel inneemt ten opzichte van commerciële partijen die zelf opdraaien voor alle kosten ten opzichte van de inkomsten.

Retoriek

Dat de omroepen nu al bang zijn voor de uitspraken van onder andere Wilders, die kennelijk (nog) in zijn programma staan, is op voorhand wat vroeg. Vandaag kopte het AD al dat het afschaffen van het publieke bestel duizenden banen zou gaan kosten. Meteen kregen diverse mensen van uiteenlopende omroepen de kans hun zegje te doen. Het resulteerde in een potpourri van meningen, waarop de NPO zelf (gelukkig) nog niet heeft gereageerd.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK