Gepersonaliseerde kledij en stickers voor topsporters

HGA Sport in het Noord-Hollandse Winkel, is een groothandel van motoronderdelen, gespecialiseerd in remschijven, tandwielen en kettingen. In eerste instantie zou je niet verwachten hier een Roland printer aan te treffen, maar HGA Sport bewijst dat innovatie en klantgerichtheid troef zijn om successen te boeken. HGA Sport levert gepersonaliseerde kledij en stickers aan motorsporters en sinds kort ook aan dartgrootheden. Om deze oplossingen te kunnen bieden aan de klant, investeerde het bedrijf als eerste in Nederland in de Roland Texart XT-640 printer.

 

Voortdurend groeiproces rond personalisatie

Dennis Brethouwer is bedrijfsmanager van HGA Sport. Samen met zijn vader Dirk, eveneens de oprichter van de zaak, runt hij het bedrijf al 18 jaar. Hun cliënteel bestaat voornamelijk uit motorcrossers, maar intussen hebben ze wegmotorfietsgebruikers aan hun klantenbestand kunnen toevoegen. “Veel van onze klanten gebruiken stickers om sponsors te promoten, maar zeker ook als manier om hun motor te personaliseren”, aldus Dennis Brethouwer. “Enkele jaren geleden zijn we begonnen met zelf stickers te maken en door te leveren via groothandel. Dit werd een groot succes! De volgende stap in ons groeiproces werd de productie van gepersonaliseerde kledij. De sublimatieprinters van Roland DG hebben het mede mogelijk gemaakt, dat ook deze stap voor ons een schot in de roos werd. De kleurechtheid van de kleding klopt en de shirts zijn bestand tegen de meest zware omstandigheden.

Enorme database om aan elke vraag te voldoen

Een motorfiets heeft veel losse elementen die te beplakken zijn, zoals bijvoorbeeld het voor- en achterspatbord, de nummerplaat, beschermer en tank. Voor die onderdelen heeft HGA Sport de templates in huis, zodat ze altijd een passende sticker kunnen maken. Edwin Brethouwer, de broer van bedrijfsmanager Dennis, is verantwoordelijk voor de ontwerpafdeling. “Wij van onze kant bieden de templates aan, verder doen we gewoon wat de klant wil. Als ze een roze sticker op een groene motor willen, dan doen we dat ook. Zo hebben we zelfs eens een motorfiets compleet geel gemaakt in de kleuren van de Jumbo”, aldus Edwin. In topsport is het gebruik van huisstijlkleuren vaak heel belangrijk, waarop HGA Sport ook probeert in te spelen: “Omdat we een grote database van logo’s van sponsors en types motorfietsen hebben, kunnen we in principe alles maken wat de klant aangeeft.”

Betrouwbare kleurechtheid en productie

Een belangrijke pijler bij HGA Sport, is de kleurechtheid. Elke motorfiets en elke sponsor heeft zijn eigen kleuren die perfect moeten kloppen. Dit geldt voor zowel stickers als kledij. Daarom is er in de productieafdeling een grote beschikbaarheid van kleurstalen, die ingezet worden om exact een kleur te kunnen bepalen. Wanneer de klant in overleg met HGA Sport de correcte kleur bepaald heeft, is het prioriteit de correcte kleur geprint te krijgen met de sublimatieprinter. De Roland XT-640 garandeert de kleurechtheid en de kwaliteit van de print. Niet omwille van deze kleurbetrouwbaarheid, maar ook omwille van zijn betrouwbare productie, hebben wij gekozen voor de Roland sublimatieprinter. We hadden reeds een Roland RS-640 printer om stickers te produceren en kozen door de uitstekende kwaliteit voor een tweede Roland toestel. De koop kwam tot stand na bezoeken van Dirk Brethouwer aan de grafische- en signbeurzen in Gorinchem en Hardenberg. Hierin speelt de dealer Sign Top een grote rol. Zij gaven HGA de juiste adviezen met het oog op hun vooropgestelde productie en begeleidde HGA om het optimale resultaat te bekomen.

Leverancier van grote toppers

Dennis licht kort hun groeiproces van de afgelopen jaren toe: “Het voelde heel natuurlijk om na de productie van stickers ook de overstap te maken naar productie van kledij. Als je toch al het ontwerp van de sticker hebt en iemand wil ook diezelfde kleuren laten terugkomen in een shirt, dan is die stap snel gezet. Met de ontwikkeling van de crossbroeken zijn we nog volop bezig, maar wel al in een afrondende fase. Al ruim 8 jaar ontwerpen en ontwikkelen wij door middel van sublimatie shirts en stickers voor veel bekende toppers, waaronder Europees kampioen Mike Krass en Nederlands kampioen Rob Hartog. Naast toppers uit de motorcross en wegrace, weten ook wereldtoppers in de dartsport, zoals Raymond Van Barneveld en Benito van de Pas, de weg naar HGA Sport.” In de grote productiehal loopt de productie van kledij heel vlotjes. Een afbeelding wordt door middel van hittetransfer gesublimeerd op textiel, zoals Dryfit of Coolmax. Vervolgens gaat het bedrukte textiel naar het naaiatelier om een shirt op maat te maken, zodat de koper een volledig op maat, zelfgekozen uniek shirt van ons ontvangt.

Een voor de hand liggende keuze

Bij HGA Sport is het de Roland Texart XT-640 die zijn werk doet en zijn opdrachten waarmaakt. HGA Sport was dan ook de eerste in Nederland om een Texart XT-640 aan te kopen. Deze sublimatieprinter werd speciaal ontwikkeld voor hittetransfer prints, en levert een uitstekende productiviteit, een buitengewone printkwaliteit en een bewezen betrouwbaarheid, dankzij zijn exclusieve printtechnologie. Met name de mogelijkheid om fluorkleuren te printen, was voor HGA Sport één van de sterkste argumenten om te investeren in deze nieuwe printer. “In de motorsport is het tegenwoordig helemaal in om reclame te maken met fluorkleuren. De meesten kiezen ervoor dit in hun kledij te laten terugkomen, dus de Roland XT-640 met hun Texart fluorkleuren was een logische keuze”‘, aldus Dennis.

Sublieme sublimatieprinter

In eerste instantie kocht het bedrijf de printer om de productie in eigen hand te houden. Na een aantal maanden weten steeds meer bedrijven de weg naar dit productiebedrijf te vinden. “We krijgen tegenwoordig zelfs vragen voor de kledij voor musicals, hetgeen dan via een naaiatelier komt.” De productie gaat onder alle omstandigheden goed. Dennis en Edwin zijn uitermate tevreden over hun aankoop van de Roland XT-640. Ze hebben er niet veel onderhoud aan en het inktverbruik is zeer laag. De inktdosering gebeurt door de vernieuwde inktzakken, die tijdens de productie gewisseld kunnen worden. Dennis sluit af met het volgende besluit: “De printkwaliteit is zonder meer subliem. Fluor printen is echt heel moeilijk, want de kleuren moeten na intens gebruik nog steeds mooi blijven. De inkt is daarin zeer belangrijk, maar de printer speelt hierin nog steeds de hoofdrol. En de Roland Texart XT-640 maakt zijn rol helemaal waar.”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK