Generatie Z wil graag ondernemen

Werkende jongeren tussen de 18 en 24 jaar willen graag ondernemen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘People at Work 2023: Een blik op het internationale personeelsbestand’.

People At Work Adp

Bijna 28% in de leeftijdsgroep van 18-24 jaar overwoog het afgelopen jaar om als ondernemer te starten. In de leeftijdsgroep van 25-34 was dan ruim 25%. Daarboven liggen de percentages fors lager.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het onderzoeksinstituut van HR- en salarisdienstverlener ADP. Er deden meer dan 32.000 werknemers mee verdeeld over zeventien landen.

Werknemers willen in toenemende mate flexibiliteit, 30% ervaart ontevredenheid op dat punt bij werkgevers, met name in opleidingsmogelijkheden

“In de war for talent maken mensen andere keuzes. Je moet als werkgever weten wat je medewerkers belangrijk vinden en zorgen dat ze zich erkend en gewaardeerd voelen. Neem onzekerheid weg als dat kan en laat mensen zien hoe ze mee kunnen groeien met het bedrijf,” zegt Agnes Jongkind, senior HR-directeur bij ADP Nederland.

Download het volledige rapport

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK