Gemeente Amstelveen laat inwoners rechten- en plichtenboekje maken

Gemeente Amstelveen laat een rechten- en plichtenboekje voor inwoners met een uitkering maken door een werkgroep met inwoners. Door inwoners met een uitkering zelf mee te laten schrijven hoopt de gemeente een boekje te maken dat beter aansluit op hun behoeften.

Folder Rechten En Plichten

Wethouder Marijn van Ballegooijen (werk en inkomen): “In het nieuwe boekje willen wij de sociale grondrechten benadrukken. Denk daarbij aan het recht op gelijke behandeling, informatie-
voorziening, privacy, onafhankelijke cliëntondersteuning en het recht op bestaanszekerheid. Het vorige boekje ging vooral over plichten, dat willen we niet meer. Inwoners met een uitkering hebben een afhankelijkheidsrelatie met de gemeente. Door ze beter te informeren over hun rechten komt er meer gelijkwaardigheid in die relatie. Ik ben heel blij met onze inwonersgroep. Zij weten het beste welke rechten belangrijk voor hen zijn en of het boekje duidelijk en vriendelijk overkomt.”

In het boekje wordt ook in begrijpelijk Nederlands en met behulp van plaatjes het proces van het aanvragen van een bijstands-
uitkering uitgelegd. Het is de bedoeling dat het boekje ook bruikbaar is voor inwoners die minder leesvaardig zijn. Het boekje komt ook op de website waar het met (tekst) hulptechnologie toegankelijk is. De gemeente wil het boekje uitgeven in Nederlands, Engels, Arabisch, Tigrinya, Farsi en Turks. In januari moet het klaar zijn.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK