Geavanceerde substraten zorgen voor sterke groei van de labelsector

Geavanceerde labelsubstraten hebben een exponentiële groei doorgemaakt door de vraag naar hoogwaardige toepassingen volgens de laatste bevindingen van FINAT.
Sinds 2010 is de vraag naar materialen op PP-basis met 78% gestegen, labels op thermisch papier met 51% en op wit gestreken papier met 24%.
Uit de cijfers blijkt dat, hoewel materialen op papier de vraag naar labelmaterialen het grootst is, er een verschuiving heeft plaatsgevonden van primaire en VIP-labels naar geavanceerdere, hoogwaardige toepassingen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK