FNV wil ook cao-afspraken voor zzp’ers

BB150915 ZZPDe FNV gaat in cao’s meer afspraken maken over zekerheden voor alle werkenden. ,,We zetten in op meer brede cao’s met zekerheidsafspraken waardoor alle werkenden gewoon goed hun werk kunnen doen’’, zegt Mariëtte Patijn, arbeidsvoorwaardencoördinator van de FNV.

De FNV maakte zijn brede cao-inzet bekend. De kern daarvan: looneis 3% in centen en procenten, minimumtarieven freelancers, en echte banen voor payrollers.

Daarbij legt de vakbond in de brede cao de nadruk op de volgende punten:

· Aanpak van de doorgeschoten flex, zodat bijvoorbeeld mensen met een payroll-flexcontract gewoon weer in dienst komen van hun eigen werkgever.
· Meer koopkracht door een loonsverhoging van 3% in centen en procenten en het afschaffen van jeugdlonen. Op die manier krijgen vooral de mensen met midden- en lagere inkomens meer koopkracht en dat is nodig om de groeiende inkomensongelijkheid een halt toe te roepen.
· Minimumtarieven voor mensen die er zelf voor kiezen zpp’er te zijn. Zodat zzp’ers genoeg geld verdienen om rond te komen en verzekeringen te betalen. En op deze manier stellen we grenzen aan de misbruik van medewerkers die voor te lage tarieven werken.
· Afspraken over banen voor mensen met een arbeidsbeperking, zoals werkgevers in het sociaal akkoord hebben beloofd.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK