FNV: PostNL biedt tragisch laag cao-bod

PostNL heeft op zaterdag 15 oktober een loonbod neergelegd dat FNV tragisch laag noemt. Zo laag, dat FNV geen tegenbod heeft neergelegd.

“De vakbond verwacht van PostNL een serieus loonbod, zodat er reden is om verder te praten.” Dat stelt FNV na afloop van de cao-onderhandelingen zaterdag voor een nieuwe cao PostNL. De huidige cao verliep op 1 april. FNV heeft PostNL er steeds op aangesproken haast te maken de onderhandelingen te starten.

Actie Postnl In Den Haag

Mariska Exalto, bestuurder FNV Post & Pakketten: “Mensen bij PostNL verdienen een goede en eerlijke cao en niet deze fooi. PostNL laat zijn medewerkers in de kou staan. Die maken zich ernstig zorgen over de drukke periode die gaat komen, en vragen zich af wanneer PostNL nieuwe mensen gaat aannemen om het werk te verlichten.” “Het bod dat er nu ligt komt niet eens in de buurt van het huidige inflatiecijfer van meer dan 10 procent. PostNL legt de rekening van de gestegen kosten vooral bij de medewerker neer.”

Lees het hele bericht bij FNV.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK