Fabriek manroland in Offenbach weer op volle sterkte

Een jaar geleden kampte de manroland fabriek nog met beperkte arbeidsduurverkorting, maar sinds afgelopen maand draait de fabriek weer op volle sterkte en worden nieuwe vakmensen aangetrokken.

CEO Rafael Penuela-Torres kreeg volop applaus van de ca. 900 medewerkers van het bedrijf toen hij tijdens de maandelijkse werknemersbijeenkomst het goede nieuws bekendmaakte. Het orderboek is nu al gevuld tot en met maart. De CEO verwacht dat de verkopen in het eerste kwartaal de resultaten verder zullen verbeteren. Sinds november wordt er weer overgewerkt en deze maand zal extra personeel worden aangetrokken.

Langley Holding

Rafael-Penuela-TorresIn het jaarverslag van 2018 keek het bedrijf nog met zorgen naar het jaar 2019. Met name in China – een belangrijke markt voor manroland – stagneerde de omzet, die ten opzichte van 2017 daalde van 286,3 miljoen tot 259,8 miljoen in 2018. Ondanks de zorgelijke vooruitzichten zei het bedrijf in het jaarverslag van 2018 voor 2019 een ‘positieve bijdrage’ te verwachten van het resultaat. Aanvankelijk bleek het eerste halfjaar van 2019 daar niet aan te kunnen voldoen. Penuela-Torres zei dat met name de ‘agressieve prijsdruk door concurrenten’ een rol speelde binnen de resultaten.

Geen opgeblazen kostenstructuur

Rafael Penuela-Torres zei dat manroland, in tegenstelling tot haar concurrenten, geen opgeblazen kostenstructuur of exorbitante financieringskosten kent. De resultaten moeten dus komen uit een hoger marktvolume. In de tweede helft van 2019 trok de markt weer flink aan, met dus nu een uitloop van de orders die nu in productie zijn in Offenbach.

Bron: Grafisch Nieuws

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK