Extra geld voor papierindustrie

vakopleidingHet ministerie van Sociale zaken heeft 1,8 miljoen beschikbaar gesteld voor werkgelegenheid voor bijna 200 medewerkers binnen de papier en karton industrie

Het opleidingscentrum voor de papier en karton industrie VAPA heeft het geld binnen gehaald.

Voorzitter Jan Pille: “Met dit extra geld kunnen we nu ook een impuls geven aan de mensen binnen onze bedrijven.”

De gemiddelde leeftijd van de medewerkers is relatief hoog. De verwachting is dat de helft van hen op afzienbare termijn met pensioen gaat. Aanvulling met jonge mensen is dus nodig. De branche maakt dan ook graag gebruik van 40 BBL-plekken uit het eerste sectorplan ‘Samen werk maken van werk’ voor nieuwe aanwas. Met de goedkeur op het tweede deel kan dat gecombineerd worden met een loopbaancheck en extra opleidingsmogelijkheden voor 200 zittende werknemers. Ook zitten er in het bedrag van het tweede sectorplan nog eens 250 extra Mobiliteitsvouchers bovenop de 300 uit sectorplan 1 voor bedrijven in de Stedendriehoek en Noord Veluwe, waaronder ook de papier- en kartonindustrie.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK