Eosta: groente en fruit laserbedrukken

U kent vast de verpakkingen of kleine stickertjes op het fruit die moeten aanduiden dat het biologisch is. Een Nederlandse leverancier van biologische groente en fruit, Eosta, heeft een nog milieuvriendelijkere manier bedacht om deze boodschap over te brengen: bedrukken met een laser. Met behulp van een laser wordt in het buitenste laagje van de schil een logo of andere aanduiding gebrand. Het fruit of de groente gaat door een machine waarin lasers een klein beetje kleur (pigment) wegbranden, waardoor een heldere ‘bedrukking’ overblijft. Dit ‘natural branding’ (bekijk ook de video om te zien hoe het werkt) kost maar een fractie van de energie die nodig is vergeleken bij het maken en bedrukken van stickertjes en het bespaart (plastic) materiaal. De Zweedse supermarktketen ICA is de eerste klant die biologische producten met laserbedrukking in de schappen heeft.
Bron: voordewereldvanmorgen

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK