Enfocus Switch minder afhankelijk van JavaScript kennis

De nieuwste versie van Switch wordt wat makkelijker op het gebied van scripting. Op basis van Node.js wordt het voor gebruikers makkelijker om meer complexe workflows te ontwikkelen.

Scripting met Node.js

Enfocus Switch

JavaScript is altijd een belangrijk onderdeel geweest van Switch. Het wordt gebruikt om aangepaste blokken te maken, integraties te ontwikkelen, om waarden voor elementeigenschappen te berekenen, en om zogenaamde routeringsbeslissingen over verbindingen te maken.

Voorheen, als een gebruiker zich wilde verdiepen in het scripten voor Switch, waren de middelen beperkt tot Switch specifiek trainingsmateriaal.

Aangezien Node.js één van de meest populaire JavaScript-omgevingen is die beschikbaar zijn, wordt er op basis van Node.js veel extra lesmateriaal meegeleverd. Alle Node.js ervaring is dus nu toepasbaar in Switch, waardoor de toegankelijkheid voor het maken van scripts wordt vereenvoudigd. Daardoor kunnen ook gebruikers met minder programmeerervaring scripts ontwikkelen.

Natuurlijk blijft ook de ‘drag&drop’ workflow editor in basis voldoende voor heel veel basis workflows.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze partners Grafistore of ISI Publishing Innovators.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK