Blokboek Drupa Interview: Enfocus VP Fabian Prudhomme

Enfocus Interview

De vicepresident van Enfocus, Fabian Prudhomme, heeft hoge verwachtingen van Drupa. Vooral omdat het bedrijf op de beurs met een aantal belangrijke innovatieve producten komt die, naar zijn zeggen, de manier waarop bedrijven workflowsoftware gebruiken, gaat veranderen.

Prudhomme: “Wij zijn in staat als betrekkelijk klein bedrijf heel snel op de veranderingen in te spelen. Ons bedrijf is flexibel en dan ben je ook in staat op een korte termijn nieuwe wegen in te slaan.” Een voorbeeld van deze flexibiliteit is de appstore bij de workflowsoftware Switch, die Enfocus op Drupa introduceert. “Het automatiseringsplatform Switch wordt nu door 2.500 bedrijven gebruikt. Met de software kan alles wat in de communicatie-industrie speelt geautomatiseerd worden. We hebben de beslissing genomen om iedereen die dat wil software in de vorm van app’s te laten ontwikkelen; dat dan weer te koop is in onze appstore. Voor onze gebruikers een heel groot voordeel want ze kunnen dan gebruikmaken van de expertise van andere partijen voor toegepaste automatiseringsoplossingen. In feite deel je kennis, en mensen die dat delen worden ervoor betaald. Waarom zouden wij alles ontwikkelen, dat kunnen vaak de gebruikers van Switch veel beter. Dit is nog niet eerder vertoond bij workflow software,” zo stelt Prudhomme. “De klant betaalt alleen voor wat hij nodig heeft.”

Switch is een automatiseringsplatvorm dat de gebruiker koopt. Alleen de app’s uit de appstore zijn op abonnementsbasis. Volgens Prudhomme is Switch geschikt voor alle soorten bedrijven. Juist veel kleine grafische ondernemers kunnen met Switch een automatiseringsslag maken met een betrekkelijk lage investering. Switch heeft een vanaf prijs van 2.500 euro.
Prudhomme: “Er zijn wel plannen om Switch in the cloud te laten draaien en volgens een abonnementssysteem te verrekenen, maar nu is dat nog niet zo.”

“Onze doelstelling op de beurs is nieuwe gebruikers te vinden. Er zijn nog zo veel bedrijven die met de hand bestanden controleren en nog geen automatiseringsslag gemaakt hebben. Nu is wel het moment want het gebruik van Pittstop en Switch was nog nooit zo eenvoudig,” besluit de Enfocus bestuurder.

 


Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK