Einde voor Google+ lijkt in zicht

googleplus

Google is het sociale netwerk Google+ flink aan het afbouwen. Het team wordt kleiner, de topman van de afdeling is vertrokken en het netwerk zou vooral een service op de achtergrond worden.

Dat meldt Techcrunch op basis van anonieme bronnen bij de zoekgigant.

Donderdagavond maakte Vic Gundotra, de man achter Google+, bekend op te stappen. Volgens de bronnen van Techcrunch is hij echter ontslagen.

Google zou het sociale netwerk niet langer zien als product, maar als platform. Google+ zou meer gaan dienen als service op de achtergrond voor het inloggen van gebruikers dan als een product op de voorgrond. Google zelf laat na het vertrek van Gundotra overigens weten dat er in de strategie van Google+ niets verandert.

De bronnen stellen echter dat het team van 1.000 tot 1.200 man dat aan Google+ werkt flink overhoop wordt gehaald. Zo zouden de afdelingen voor Hangouts en foto’s worden ondergebracht bij Android.

De bronnen noemen Google+ nog niet officieel dood, maar stellen dat het ontslaan van de topman en het weghalen van bijna alle middelen voor zichzelf spreekt. Wat er overblijft van het team zou gaan werken aan widgets die de technologie en het platform van Google+ gebruiken in plaats van het werken aan Google+ als eigen product.

Ook de verplichte integratie van producten als Gmail en Youtube met Google+ zou van tafel gaan. Er blijft nog wel een integratie bestaan, maar veel minder opvallend, menen de bronnen.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK