EFI: Alles is te bedrukken

EFI standEFI heeft het voor elkaar gekregen de afgelopen jaren met 12 procent per jaar te groeien. Ze richten zich structureel op de grote groeimarkten. Verpakking, Sign en labelling zijn de belangrijkste markten waar zij zich op richten. Daarom zal volgens CEO Guy Gecht EFI zich nooit bezighouden met het printen van vellen.

De toekomst is snel, ondemand, gepersonaliseerd en gediversifieerd.

Gecht onderscheidt niet alleen the internet of things maar ook the imaging of things, alles is te bedrukken. Het grote voordeel van inkjet is dat de kop het oppervlakte niet aanraakt. Dat maakt het mogelijk alles te beprinten.

Het bedrukken van textiel is één van de nieuwe markten waar EFI zich op richt onder het motto “print now is everywhere”.

Verpakking- en labelprint zijn volgens Gecht de grootste groeimarkten. Deze markt groeit naar zijn zeggen sneller dan de iPhone markt. (in percentages dat wel)

 

EFI heeft de Amerikaanse inktfabrikant Rialco overgenomen. Het bedrijf ziet strategisch een enorme groei in het gebruik van inkt, wat de reden is. Op water gebaseerde inkten heeft de toekomst. EFI laat een inkt zien die de goede kanten van op water gebaseerde inkten gebruikt en de inkten in de verpakkingsindustrie met veel chemische stoffen gecombineerd worden. EFI introduceert op Drupa een geheel nieuwe inkt soort.

EFI brengt op Drupa een nieuw platform die alle soorten printers zal gaan aansturen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK