Eerste TASKalfa Pro 55000c van Kyocera in Europa naar Dekker creatieve media & druk

Over een paar maanden wordt bij Dekker in Leeuwarden de nieuwe TASKalfa Pro 55000c van Kyocera geplaatst. Het bedrijf is daarmee de eerste van Europa, waar de inkjetpers in gebruik werd genomen.

Dekker Kyocera
Op de foto (van links naar rechts): Bram Dekker, Bert Dekker, Robert de Wit en Etienne Hendriks.

De investering die volgens het bedrijf gepaard ging met een investering van een half miljoen euro, vergde een lang voortraject. Naar eigen zeggen begon de zoektocht al in 2017.

Dekker is een al lang bestaand bedrijf in het noorden van Nederland, het bedrijf werd in 1940 opgericht

Voor de Nederlandse vestiging van Kyocera is het extra feestelijk dat ons land de Europese primeur heeft binnengehaald. Managing director Etienne Hendriks zei in een persbericht: “Dat wij als eerste in Europa deze machine gaan leveren in Leeuwarden is uniek. Alleen daarom al mag dit nieuws wel even breed uitgemeten worden. Onze organisatie is gebaat bij bedrijven als Dekker Drukwerken die bewust investeren in nieuwe druktechnieken, innovaties en vooruitgang.”

Bram en Bert Dekker

Bram Dekker, directeur/eigenaar van Dekker Drukwerken zegt vervolgens: “Het resultaat mag er zijn. Een machine die naadloos past in de strategische keuzes die wij voor de toekomst hebben gemaakt. Al helemaal nu ik het bedrijf aan het overdragen ben aan mijn zoon Bert. Nieuwe drukpersen passend bij jongere generaties.”

Bert Dekker: “Machine is qua kwaliteit niet te onderscheiden van offset.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK