Eerste HD-versie van Konica Minolta KM-1e in Europa naar Zwitserland

Werner Druck & Medien is volgens Konica Minolta de eerste gebruiker van de HD-versie van de Konica Minolta AccurioJet KM-1e. De nieuwe machine zal vooral in staat zijn een nog bredere reeks substraten te kunnen beprinten in vergelijking tot zijn voorganger.

Km1e Konica Minolta

De input richting de HD-versie kwam ‘uit het veld’, zegt een woordvoerder van het Japanse Konica Minolta. De ‘gewone’
KM-1e versie print op een resolutie van
1200 x 1200 dpi. In de verschillende berichten over de HD wordt niet vermeld of er iets aan de resolutie zou zijn veranderd. Wel wordt gesteld dat naast meer substraten ook de kwaliteit zou zijn toegenomen, waardoor ook het spectrum aan applicaties zou zijn toegenomen, waaronder fotoboeken, kunstboeken en bepaalde toepassingen voor verpakkingen.

De eerste KM1 kwam in 2016 op de markt, de
‘e’-versie werd in 2020 gelanceerd.

Naast een lancering in Europa bij Werner komt de eerste HD-machine in de Verenigde Staten te staan bij Quantum Graphics. Dit bedrijf heeft al ervaring met de ‘e’-editie van de KM1.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK