E-bookwinkel beschuldigt uitgevers van boycot

e-bookE-bookwebwinkel Tom Kabinet zegt door drie grote uitgeefconcerns te worden geboycot bij de levering van nieuwe e-books. De webwinkel heeft daarover een klacht ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dat meldde Tom Kabinet woensdag. Tom Kabinet, dat begon als marktplaats voor tweedehands e-books, verkoopt sinds eind februari ook nieuwe e-books. De winkel moest op last van de rechter de verkoop van tweedehands e-books staken omdat via de site ook veel illegaal gedownloade boeken te koop werden aangeboden. Hierdoor leden uitgevers en hun auteurs schade.
Volgens Tom Kabinet bleek drie dagen na de lancering van nieuwe e-books nog slechts de helft van de nieuwe titels verkrijgbaar. ‘VBK, Lannoo/Meulenhoff en WPG weigeren collectief ‘hun’ e-­books via Tom Kabinet te verkopen en blokkeren gelijktijdig de levering ervan’, stelt het bedrijf. Tom Kabinet levert de nieuwe titels via een aansluiting bij het Centraal Boekhuis, dat met een webservice toegang geeft tot ruim 26.000 e-­books. Ongeveer de helft daarvan komt van VBK, Lannoo/Meulenhoff en WPG, zegt de webwinkel. ‘Een overeenkomst per uitgever is hiervoor niet vereist.’
Bron: ANP

Lees ook: Amazon met e-books naar Nederland

 


 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK