DWCPrint zet Kodak de deur uit na eenzijdige wijziging contracten

Op printmedianieuws berichte de redactie twee weken geleden dat Kodak forse ingrepen deed in de onderhoudscontracten en kosten voor consumables voor de in het begin dit jaar plotseling uitgafaseerde toner machines.

Dwc Kodak Weg

Klanten zijn behoorlijk ontzet over het einde van de Kodak Nexfinity en de Kodak Ascend. Dat besluit werd min of meer achter de schermen genomen. Natuurlijk mag de focus van een toeleverancier veranderen, naarmate inzichten toenemen. De keuze alleen voor inkjet te gaan, mag dan ook logisch genoemd worden, gezien de nogal rommelige portfolio van de fabrikant.

De klanten zijn vooral ontzet over de maatregelen die volgden op dat besluit op het gebied van de kosten voor het up-to-date houden van bestaande installaties. De Ascend werd pas eind 2021 gelanceerd en nu dus al uit het assortiment gehaald. In het artikel kon de redactie nog niet aangeven welke gevolgen dat zou hebben voor Kodak klanten in ons land.

De eerste die flink ontzet is in ons land, is het bedrijf DWCPrint. Directeur Martijn ten Pas zei het zo op zijn LinkedIn pagina: “Het einde van een tijdperk, genaaid door je grootste leverancier en key-partner. Kodak bedankt.” #nooitmeerkodak.

Thijs Claes van Daddy Kate schreef in de commentaren: “Helaas exact dezelfde ervaring gehad.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK