Duurzaam magazine I-mag

imagImpressed heeft naar eigen zeggen het meest duurzame magazine van Nederland geproduceerd. Het magazine is gericht op het verbinden van het zakenleven met het redden van bedreigde diersoorten.

Opdrachtgever Icons of Nature wilde dat er alleen materialen gebruikt zouden worden die niet schadelijk zijn voor het milieu. Het product is daarom vervaardigd met Stone Paper, een afbreekbare drager met een zogenaamd papiergevoel. Bij de productie van Stone Paper is er 80 procent minder CO2 uitstoot en energieverbruik dan bij de productie van gewoon papier. Het materiaal breekt bovendien na een bepaalde periode in het milieu af en laat geen schadelijke resten achter. Voor de verzending is het magazine ingeseald met biofolie, een folie die ook al volledig biologisch afbreekbaar is.

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK