Paper Jam magazine ziet het levenslicht

BB151212 Paper Jam introTijdens een feestelijke introductie in studio/K in Amsterdam zag het eerste nummer van Paper Jam magazine het levenslicht. Dit nieuwe Engelstalige magazine gaat alleen maar over papier en is een co-productie van De Monsterkamer en Stroomberg.

Esther Krop en Philip Stroomberg hebben er een papieren meesterstukje van gemaakt daarbij bijgestaan door drukkerij Robstolk, Binderij Hexspoor, Igepa, de Bink, Kurz en Maxximap. Bedrijven die tijdens de feestelijke presentatie voor circa tweehonderd genodigden hun kunnen demonstreerden.

Het thema is het geluid van papier en het is de kunstenaar Jochem van Tol van het Paper Ensemble die laat zien en horen wat het geluid van papier inhoud. Er wordt zelfs tijdens de introductie een uitvoering van een papiergeluid (geen muziek) uitgevoerd door het ontvouwen en weer in elkaar vouwen van een grote prop papier. Om de aandacht voor de mogelijkheden van papier en geluid te vergroten worden in het magazine een groot aantal papiersoorten besproken op basis van hun geluid. Niet alleen op basis van persoonlijke waarnemingen maar ook werd er daadwerkelijk gemeten in geluidssterkte en toonsoort.

BB151212 Paper Jam magazineAl met al een productie die niet te beschrijven is en zeker voor iedereen die van papier houdt de moeite waard is om in handen te krijgen. Bij De Monsterkamer is een exemplaar te bestellen zo lang de voorraad strekt.

Kijk hier naar een korte videoclip van de introductie.

 

(Foto’s: Anastasija Pirozenko)

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK