Drukkunstbeurs op 28 en 29 oktober in Amersfoort

Op 28 en 29 oktober organiseert Stichting Drukwerk in de Marge de jaarlijkse Drukkunstbeurs. In de sfeervolle industriële ambiance van de voormalige Prodentfabriek in Amersfoort presenteren margedrukkers, grafici en andere kunstenaars hun werk.

Drukkunstbeurs

Negentig stands met handgemaakt drukwerk, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal (denk aan boekdruk/letterpress, risoprint, stencilmachines). Wie op zoek is naar bijzondere kaarten, affiches, prenten, literaire uitgaves in kleine oplages en kunstenaarsboeken, is hier aan het goede adres. Daarnaast zijn er (druk) demonstraties en zijn er naast antiquarische boeken ook papier en drukkers- en kunstenaarsbenodigdheden te koop.

Stichting Drukwerk in de Marge brengt al bijna 50 jaar mensen bij elkaar die geïnteresseerd zijn in drukken en uitgeven. De stichting werd opgericht door een aantal amateurdrukkers en -uitgevers die de banden met collega’s wilden versterken. Sinds de oprichting is het aantal leden gegroeid van enkele tientallen tot ruim 600, waarvan er zo’n 250 zelf actief zijn als drukker, uitgever, of kunstenaar.

Voorheen organiseerde Drukwerk in de Marge jaarlijks samen met de Stichting Handboekbinden de Boekkunstbeurs in Leiden, maar aan die samenwerking is een einde gekomen en sinds vorig jaar organiseren we onze eigen Drukkunstbeurs.
De Prodentfabriek ligt op het terrein van culturele broedplaats De Nieuwe Stad (waar ook Kunsthal KAdE is gevestigd), op loopafstand van het stadscentrum en station Amersfoort Centraal.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK