DPD investeert €250 miljoen in uitbreiding Benelux sorteercapaciteit

DPD heeft meer dan € 250 miljoen geïnvesteerd in de uitbreiding en verbetering van haar hubs en depots in de Benelux. Dit resulteert in een aanzienlijke capaciteitsverhoging tot 750.000 pakketten per dag. Erik Uljee, CEO DPD Nederland & Richard de Haas, CEO DPD België en Luxemburg: “DPD werkt nauw samen binnen de Benelux en is klaar voor de toekomst”

Dpd 1

De 3 sorteercentra van DPD in de Benelux – de logistieke centra waar pakketten worden opgehaald en gesorteerd – bevinden zich in Eindhoven, Veenendaal en Brussel. Ondanks het feit dat deze centra in Eindhoven en Brussel nog niet zo lang geleden zijn geopend en Veenendaal dit jaar volledig is gemoderniseerd, blijft DPD investeren in deze locaties. Zo heeft DPD state-of-the-art kunstmatige intelligentie geïntroduceerd voor pakketherkenning, waardoor sneller en nauwkeuriger gewerkt kan worden.

Erik Uljee, CEO DPD Nederland: “Door te investeren in onze sorteerlocaties, maar ook in nieuwe depots in Amsterdam, Brussel, Goes en Maastricht, is ons netwerk uitgebreid naar 3 hubs en 20 depots in de Benelux. We zijn trots op deze positie en blijven in beweging. We hebben daarom in de hele Benelux hard gewerkt aan het vergroten van de sorteercapaciteit en de verbindingen met Europa en de rest van de wereld. Dit leidt tot betrouwbare levertijden naar meer bestemmingen.”

Richard de Haas, CEO DPD Belux: “Vanuit de Benelux is next business day delivery naar een groot deel van Europa al standaard in een bereik van ongeveer 700 kilometer. We zien ook dat door de huidige economische omstandigheden de vraag van klanten naar voorspelbare en goedkopere verzending binnen Europa toeneemt ten opzichte van klassiek expresvervoer.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK