DHL investeert meer dan 100 miljoen euro in e-commerce

DHL komt met een nieuwe investeringsronde in e-commerce van meer dan 100 miljoen euro met de bouw van een sorteerhub in Zwolle, de aanschaf van 500 elektrische bestelbussen en de verdere uitrol van pakketautomaten; initiatieven die voortaan plaatsvinden onder de naam DHL eCommerce.

DHL bouwt een nieuwe nationale sorteerhub voor Noord-Nederland in Zwolle; de vijfde van DHL in zijn soort in Nederland van waaruit de 130 lastmile CityHubs rechtstreeks worden beleverd. Daarnaast heeft DHL nog eens 12 regionale sorteercentra. De investering bedraagt 60 miljoen; inclusief volautomatische sorteerinstallatie. De capaciteit wordt 200.000 pakketten per dag. De bouw start dit jaar en moet in de tweede helft van 2025 gereed zijn.

Dhlkomtmetnieuweinvesteringsrondeinecommerce

De afgelopen periode zag DHL zijn volumes substantieel groeien. De ontwikkelingen hebben geresulteerd in een marktaandeel in consumentenbelevering van 40%.

Wouter van Benten, CEO DHL eCommerce: ”Met de naamswijziging (naar DHL eCommerce, red) onderstrepen we onze positie en verdere ambities in de groeiende e-commerce markt in Nederland. De afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een landelijk netwerk van centrale en regionale sorteerhubs met het fijnmazige netwerk van 130 CityHubs, en 4200 ServicePoints en Pakketautomaten. Naast deze investeringen, die over de afgelopen jaren de 500 miljoen euro zijn gepasseerd, worden de processen continu verder gedigitaliseerd door een ontwikkelteam van 200 specialisten in Utrecht.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK