DHL neemt activa Instabox Nederland en Red je Pakketje over

De curator van de op 9 november failliet verklaarde ondernemingen Instabox Netherlands BV en Red Je Pakketje BV, heeft met DHL Parcel overeenstemming bereikt over de overname van alle pakketkluizen, rolcontainers, computers en sorteermachines, voor een bedrag van ruim 5,5 miljoen euro. 

Bovendien is met DHL de afspraak gemaakt dat het zich zal inspannen om zoveel mogelijk oud-medewerkers aan een passende, nieuwe baan te helpen. Voor de oud-werknemers van Instabox en Red Je Pakketje wordt een mobiliteitscentrum ingericht. Ook zullen voor hen op diverse plaatsen in het land voorlichtingsdagen worden georganiseerd.

Dhl Bericht

De bijna duizend pakketkluizen van Instabox staan deels verspreid over het land, onder andere bij winkels en sportclubs. Een deel van de kluizen is nog niet geplaatst. Dat gaat DHL in de komende tijd doen. Door de overname van de pakketkluizen van Instabox zal het totale DHL netwerk van bemande en onbemande servicepunten, voor het ophalen en wegbrengen van pakketten, toenemen tot meer dan 5.000.

Wouter van Benten, CEO Benelux van DHL Parcel: “Dankzij de overname van de pakketkluizen en andere apparatuur uit de boedel van Instabox en Red Je Pakketje, kan DHL de landelijke uitrol van pakketkluizen versnellen. Dat is goed nieuws voor verzenders en ontvangers van pakketten. Daarbij gaan we graag in gesprek met de oud-medewerkers van de failliete bedrijven, om te zien of ze hun loopbaan bij DHL kunnen voortzetten. Als werkgever met 18.000 medewerkers in Nederland moet dat goede kans van slagen hebben.” 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK