Deutsche Post eerste klant cryptoplatform Joh. Enschedé

Deutsche Post AG bundelt krachten met verzamelplatform Ciphers.me van Koninklijke Joh. Enschedé voor de allereerste uitgifte van cryptopostzegels in Duitsland.

In februari 2023 introduceerde Koninklijke Joh. Enschedé Ciphers.me, een platform voor het kopen, verzamelen en verhandelen van cryptozegels. Ciphers.me is een samenwerking tussen Joh. Enschedé, de drukker van beveiligde documenten, en PROxID, een bedrijf voor Web3 bedrijfsoplossingen. De Deutsche Post AG, één van ’s werelds grootste post- en logistieke dienstverleners, is de eerste klant met de cryptostempel van de Brandenburger Tor.

Kje Cryptozegelzijdea 770x510 1

Cryptostempels zijn een combinatie van fysieke postzegels en hun digitale afbeelding, gecombineerd met een NFT. Elke NFT van een cryptopostzegel is uniek en kan wereldwijd veilig worden bezit, verzameld en verhandeld op het platform Ciphers.me. Koninklijke Joh. Enschedé heeft de postzegels gedrukt en levert de functionaliteit van het Ciphers.me platform als full-service oplossing. “We zijn er trots op dat Deutsche Post AG onze eerste klant is van het Ciphers.me platform”, zegt Gelmer Leibbrandt, Managing Director van Royal Joh. Enschedé. “Zij hebben de kans herkend van cryptostempels die de creatie van digitale verzamelobjecten mogelijk maken en de engagementmogelijkheden voor postorganisaties.”

“Cryptostempels slaan een nieuwe brug tussen de traditionele wereld van postzegelverzameling en de digitale verzamelaarswereld, waardoor ze een relevante toevoeging zijn aan ons portfolio”, zegt Bernd Meyer, Vice President Franking bij Deutsche Post AG. “We hebben een AI-gegenereerd motief van de iconische Brandenburger Tor in Berlijn toegevoegd in onze eerste postzegel, die een frisse kijk biedt op een historisch monument, waarbij het oude naadloos samengaat met het nieuwe.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK