Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Detailhandel groeit

De Nederlandse detailhandel heeft in juni 4,3 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Het is de negende maand op rij dat de omzet met minimaal twee procent toeneemt, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Zonder correctie voor de samenstelling van de koopdagen werd er afgelopen juni bijna vijf procent meer omgezet dan in 2016.

Zowel de omzet in de food- als in de non-foodsector nam toe. De foodsector groeide met 4,6 procent het hardst, waarbij de omzet van supermarkten met vijf procent toenam. Speciaalzaken noteerden een plus van ruim twee procent.

De non-foodbranche zag de omzet met 3,1 procent toenemen. Met name winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren deden het goed, met een groei van liefst 9,1 procent. Winkels in recreatieartikelen groeiden met 3,6 procent, in schoenen en lederwaren met 2,4 procent en kledingzaken zagen de omzet met 2,3 procent stijgen. Ook drogisterijen en parfumerieën (1,9 procent) en winkels in meubels en huishoudartikelen (1,2 procent) groeiden. Elektronicazaken blijven “de vreemde eend in de bijt”, met een daling van 4,3 procent. Sinds februari ligt hun omzet onafgebroken lager dan een jaar eerder.

Uit de cijfers van het CBS blijkt verder, dat de online omzet in juni 19,5 procent hoger lag. Online pure players groeiden met bijna zestien procent, waar multichannel retailers een plus van ruim 24 procent noteerden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Beate den Engelsman

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK