Deel Koninklijke Van Gorcum in andere handen, klaar voor de toekomst

PERSBERICHT – In de goede traditie van uitgeverij Koninklijke Van Gorcum is een deel van het bedrijf verkocht aan het zittende management. Per 1 april 2024 nemen Gerwin Klingenberg, Marco de Vries en Richard Verschuur de belangrijkste activiteit over: het fonds Educatief-Professioneel met boeken en tijdschriften voor hbo-studenten en professionals. Daarmee krijgt de lange geschiedenis van het bedrijf een vervolg. Ook de naam is vertrouwd: Uitgeverij van Gorcum BV.

Ook de andere twee activiteiten (het boekenfonds Cultuur & Historie en de digitale producten voor het Primair Onderwijs) krijgen binnenkort een nieuwe eigenaar.

Kor Ijszenga
Kor IJszenga

Kor IJszenga, directeur Koninklijke Van Gorcum: “Ik ben ontzettend blij dat onze belangrijkste activiteiten worden voortgezet door onze eigen mensen. De drie nieuwe eigenaren zitten vol ambitie en nieuwe plannen. En zo’n overdracht aan het zittende management past natuurlijk helemaal bij de traditie van Van Gorcum. Zelf heb ik die stap in 2009 mogen zetten en ook daarvoor werd op deze wijze in overdracht voorzien. De komende tijd werken we verder aan het operationaliseren van deze overname. Kortom, een mooie stap waardoor de continuïteit voor onze auteurs, leveranciers en samenwerkingspartners gewaarborgd is.”

Marco De Vries
Marco de Vries

Marco de Vries, marketeer en mede eigenaar Uitgeverij van Gorcum: “Mede namens mijn twee compagnons kan ik zeggen dat we heel blij zijn met de kans die ons wordt geboden. We hebben de afgelopen jaren mee mogen bouwen aan het succes van het bedrijf. Dat we daaraan nu als eigenaren een vervolg mogen geven vinden we geweldig. We zijn trots dat we daarmee in een traditie komen te staan en de lange geschiedenis van het bedrijf een nieuw hoofdstuk mogen geven. En ook continuïteit voor zowel auteurs als onze partners en leveranciers.
De focus op het fonds Educatief-Professioneel geeft ruimte voor onze ambitieuze en innovatieve plannen. Samen met het bekende team kijken we uit naar voortzetting van de samenwerking met de bestaande relaties en bouwen we graag verder aan dit prachtige bedrijf.”

Bron: Persbericht Van Gorcum

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK