Ontwerper, welke kleur kies je? En waarom?

kleurHet is niets nieuws dat kleur bepaalde emoties oproept, maar het is voor ontwerpers wel weer eens verfrissend om dit overzicht van de psychologie achter kleur te bekijken. Want kleur is nooit zomaar zwartwit en kleur betekent niet overal hetzelfde; de kleur geel staat in Frankrijk voor jaloezie, dezelfde kleur drukt in Griekenland verdriet uit. Over het algemeen wordt geel gezien als de kleur waar mensen het meest blij van worden. Bekijk hier het overzicht dat Want heeft gemaakt van de verschillende kleuren, tinten, tonen en schaduwen.
Bron: Want


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK