Ontwerper, welke kleur kies je? En waarom?

kleurHet is niets nieuws dat kleur bepaalde emoties oproept, maar het is voor ontwerpers wel weer eens verfrissend om dit overzicht van de psychologie achter kleur te bekijken. Want kleur is nooit zomaar zwartwit en kleur betekent niet overal hetzelfde; de kleur geel staat in Frankrijk voor jaloezie, dezelfde kleur drukt in Griekenland verdriet uit. Over het algemeen wordt geel gezien als de kleur waar mensen het meest blij van worden. Bekijk hier het overzicht dat Want heeft gemaakt van de verschillende kleuren, tinten, tonen en schaduwen.
Bron: Want


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK