De Printgroep maakt CO2-neutraal printen mogelijk met aanplant bos

Om aandacht te geven aan duurzaam printen en de eigen CO2-uitstoot die daarbij vrijkomt verder te compenseren, heeft De Printgroep in samenwerking met Trees for All het Maatschappelijk Verantwoord Printen (MVP)-bos geplant.

Sl Mvp Persfoto

In natuurgebied het Groene Woud in Liempde worden meer dan 2.500 bomen geplant. De organisatie is al lange tijd bezig met het verkleinen van de uitstoot, onder andere door apparaten niet direct bij het einde van de economische levensduur te vervangen door nieuwe. In plaats daarvan wordt de volledige technische levensduur van de apparaten benut. Deze aanpak van De Printgroep zorgt voor meer dan een halvering van de ecologische voetafdruk. Met de aanplant van het bos maakt De Printgroep printen volledig CO2-neutraal.

Rob Baggerman, Chief Commercial Officer bij De Printgroep: “Het is opmerkelijk dat medewerkers vinden dat een directie niet helder communiceert over de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie (blijkt uit eigen onderzoek, red.). Vandaag de dag zou dit hoog op de agenda’s moeten staan. Afgelopen jaar nam de Europese Commissie namelijk de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan om ondernemingen te verplichten hun duurzaamheidsbeleid- en prestaties te rapporteren. De regelgeving is onderdeel van de ‘Green Deal’ en moet toekomstbestendige economische groei bevorderen die zorgt voor stabiliteit, werkgelegenheid en duurzame investeringen. Het Maatschappelijk Verantwoord Printen programma van De Printgroep helpt ondernemingen met de CSRD-rapportage. Dit stelt hen in staat om op een laagdrempelige manier de voetafdruk van de printoplossingen helder in kaart te brengen, te verkleinen en de resterende CO2 te compenseren.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK