Creativiteit wint

30 september 010Marloes Lubberding van Paraaf tekst & ontwerp heeft altijd haar antennes uitstaan voor nieuwe creatieve ontwerpen. Die slaat ze op en als er dan een klant komt die naar iets specifieks op zoek is brengt zij het idee naar voren dat bij die klant past.

 

Twee jaar geleden las Marloes een artikel over de Boekbol in het magazine Print Buyer. De Nederlandse uitvinding, een boek in de vorm van een wereldbol, leek haar interessant maar direct een klant had ze er niet voor. Tot één van de grootste verpakkingsfabrikanten ter wereld, Smurfit Kappa, de vraag bij haar neerlegde om de campagne Open the Future te illustreren met een bijzondere fotopresentatie.

IMG_9831

Globaal

Marloes: Smurfit Kappa had al voorstellen gehad van grote reclame bureaus maar het was het allemaal net niet. Toen dacht ik aan de Boekbol, daar kon de launch van de campagne op een globale manier in verwerkt worden. Met een demomodel ben ik naar ze toe gegaan en het bleek een succes. Samen met de eigenaresse van het Katwijkse bedrijf Boekbol, Beate den Engelsman, produceerden ze 350 Boekbollen voor het Nederlandstalige management van Smurfit Kappa en 25 Franstalige bollen.

IMG_9834

Campagne

In de Boekbol die Smurfit Kappa maakte werden zes merkbeloftes verwerkt die de verpakkingsfabrikant gebruikt in de campagne Open the Future waarbij foodretailers ondersteund worden in het aantrekkelijker presenteren van hun producten in het schap. Met de achterliggende gedachte dat de verpakking er voor zorgt dat het product zichzelf verkoopt.

_MG_1282D

Combinatie

Het was de combinatie van creativiteit en commercieel inzicht die ervoor zorgt dat Marloes Lubberding als kleine onderneming aan tafel komt bij grote klanten. “Klanten zoeken iemand die met een origineel idee komt en het uitvoerbaar maakt,” zo geeft zij aan. “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe interessante grafische producten waarmee ik bij mijn klanten aan de slag kan.”

 

Agenda

Niet alleen voor klanten zo blijkt, want Marloes heeft ook een grafisch product zelf ontwikkeld dat in 2014 een succes is geworden, de Leerkracht Organiser, een perfecte agenda voor school. In een tijd van tablets en boekvrije scholen blijken leerkrachten het liefst met een papieren agenda te werken. De agenda die Marloes Lubberding samen met Linda Klein Overmeen van bureau Groots ontwikkeld heeft is speciaal afgestemd op leerkrachten en dat maakt het een succes. De verkopen gaan online en de reclame grotendeels via sociale media.

Promofoto-Leerkrachtorganizer-mix2

Zo is Marloes altijd op zoek naar een creatieve combinatie van nieuwe media en bestaande, vaak grafische producten.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK