Corona in begrijpelijke taal

Stichting Lezen en Schrijven bundelt corona-informatie in begrijpelijke taalDe overheid, organisaties en media verspreiden veel informatie over het coronavirus. Er zijn echter 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben zij vaak ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone. Voor deze laaggeletterden is de informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Stichting Lezen en Schrijven vindt het van levensbelang dat iedereen in Nederland deze informatie begrijpt. Daarom bundelen zij begrijpelijke informatie voor laaggeletterden op hun website.

Op lezenenschrijven.nl/corona staan links naar posters, flyers en video-animaties. Iedereen kan de materialen gratis downloaden en gebruiken. Ook zetten we ons ervoor in dat laaggeletterden tijdens de coronacrisis kunnen blijven leren. Op de website staat daarom ook een overzicht van lesmateriaal en tips voor het (online) begeleiden van laaggeletterde cursisten.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK