CBS: ‘Ondernemers optimistischer over 2022’

Het is wat gewaagd om op 12 november – de dag van de aankondigingen van nieuwe coronamaatregelen – te stellen dat ondernemers optimistischer zijn over het komende jaar.

CBS zegt dat ondernemers weer meer willen gaan investeren in hun bedrijf, maar ook in personeel. Daarnaast verwachten ze ook meer omzet te gaan maken. Volgens het CBS neemt het vertrouwen sinds het begin van dit kwartaal al toe. Ook blijft het aantal faillissementen historisch laag in ons land. In oktober zijn 104 bedrijven failliet verklaard, waarvan 6 bedrijven in het segment informatie/communicatie.

Verwachtingen Ondernemer

Het is opvallend dat volgens het CBS maar liefst 34% van de ondernemers verwacht in 2022 meer personeel in dienst te zullen hebben. Dat ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, de vraag overtreft het aanbod. Wel zeggen de bedrijven moeite te hebben met het vinden van geschikt personeel.

Ondernemersvertrouwen

Halverwege 2020 ging het ondernemersvertrouwen door een diep dal, maar inmiddels is dat vertrouwen (tot nu toe) weer volledig hersteld en komt zelfs boven het niveau van 2017 uit.

Ondernemersvertrouwen

Lees verder bij het CBS.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK