Canon’s volledige 3D-printaanbod nu binnen EMEA beschikbaar

Canon maakte deze week bekend dat het succes van de productintroducties in negen landen een vervolg krijgt met een 3D-printpropositie voor alle markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Met de levering van 3D-printtechnologie heeft Canon sinds maart 2015 haar klanten binnen de regio geholpen met de uitbreiding van hun productaanbod, met een kortere time-to-market door snelle prototyping, met het maken van conceptmodellen om hen in staat te stellen de verkooppropositie te verbreden en met het verbeteren van de efficiency van de productielijn.


Canon ProJet7000SD 3D printerDankzij een toenemende belangstelling voor innovatieve technologische oplossingen heeft Canon Europe binnen haar hoofdmarkten een sterkte groei gezien in 3D-printoplossingen. Binnen verticale markten als AEC (Architectuur, Engineering en Constructie) en het onderwijs stijgt de vraag naar snelheid, flexibiliteit en keuzemogelijkheden. Een intensieve samenwerking met bestaande klanten en diepgaande kennis van hun zakelijke en technologische behoeften, heeft Canon ertoe in staat gesteld om hoogwaardige adviezen te kunnen geven, ondersteuning in de ontwikkeling van vaardigheden te bieden en klanten de technologie aan te reiken om de mogelijkheden van 3D te benutten en in de toekomst te investeren.

Deze uitbreiding weerspiegelt Canon’s streven om de mogelijkheden van 3D-printen voor haar klanten te waarborgen. De gerenommeerde serviceorganisatie van Canon en haar klantgerichte waardeproposities staan borg voor volledige ondersteuning en begeleiding van ondernemingen die hun 3D-mogelijkheden willen ontwikkelen. Ondernemingen die zowel in 3D als in een betrouwbare partner willen investeren, treffen een printpropositie aan met een robuust serviceaanbod, financiële expertise en een programma vol producten en oplossingen. Met haar langetermijnvisie voor uitbreiding naar nieuwe sectoren en verticale markten zal Canon zowel nieuwe als bestaande klanten in Europa een breed pakket aan diensten en oplossingen blijven bieden.

Sarah Thomas, van de technische faculteit aan de Universiteit van Nottingham, zegt: “Om verschillende redenen was het voor ons volkomen logisch om met Canon samen te werken. De partnerschapsbenadering, het delen van hun uitgebreide kennis van de industrie en de ondersteunende diensten samen met de allerbeste hardware, heeft ons in staat gesteld onze leeromgeving te transformeren. Daarnaast kunnen onze studenten nauwkeurige, aantrekkelijke en perfect afgewerkte modellen produceren en zijn ze in staat de grenzen van hun verbeeldingskracht en creativiteit te verleggen. Wij zijn bijzonder onder de indruk van Canon’s klantgerichte benadering en van de adviezen op maat die we bij elke stap in het proces ontvingen. Wij vertrouwen erop dat Canon de best mogelijke ondersteuning, adviezen en technologie biedt om zo aan te sluiten bij onze behoeften en bij die van de architecten van de toekomst.”

Chris Blake, Sales & Marketing Director voor 3D Printing bij Canon Europe, zegt: “De markt voor 3D-printen groeit exponentieel nu klanten de enorme commerciële mogelijkheden zien die deze technologie hen biedt. Bij Canon zijn we erop gericht onze klanten te helpen op die mogelijkheden in te spelen en ondersteunen wij hen in elke fase van het traject met expertise en adviezen. Er was geen betere tijd om in 3D te investeren. Van vergroting van het productaanbod tot snelle en nauwkeurige prototyping – 3D-printen geeft ruimte aan het potentieel van de meest ambitieuze ondernemingen in AEC en de maakindustrie. Wij zullen blijven voortbouwen op onze successen in 3D door ons te focussen op het maximaliseren van deze mogelijkheden voor onze klanten.”

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK